spreken met impact


Wie ben ik

Ik ben Mirjam Lammertink (1971). Ik ben getrouwd met Michel en ik heb een zoon (Timon, 2006) en een dochter (Anouk, 2009). Ik geniet van het gezinsleven en ik vind het heerlijk dat ik mijn eigen lespraktijk heb, vanuit een aanbouw aan ons huis.

Ik hou van zingen en dansen. Ik speel piano en gitaar. Ik sport (o.a. tennis). Ik schrijf liedjes en ik hou van koken.

Vanaf jonge leeftijd wilde ik zangeres worden. Ik was 15 jaar toen ik in een funkband zong. Daarna volgden verschillende bandjes. Ik heb mijn eigen trio geleidt, waarvoor ik zelf tekst en muziek schreef. Ik heb jazz-zang gestudeerd aan het conservatorium en veel opgetreden. Ik koos voor de jazz richting omdat ik vrijheid in de muziek zocht. Ook heb ik een pabodiploma. Na de pabo heb ik een aantal jaren lesgegeven op verschillende basisscholen.

Ik geef al langer dan 15 jaar zangles. Ik heb in al die jaren zoveel ervaring opgedaan met de stem. Ik kreeg geregeld managers en directeuren bij mij op les die zeiden: 'Wat jij mij leert kan ik zo goed gebruiken op mijn werk. Daar zou je meer mee moeten doen!' Ik ben dat gaan doen. Ik ben me gaan richten op speechen, jezelf presenteren en persoonlijke ontwikkeling. Zingen en spreken hebben veel raakvlakken. Zowel zingen als spreken doe je met je hele wezen. Dit vak past bij me. Ik wil les blijven geven in spreken én zingen.

Ik vind het fijn om te leren en mezelf te blijven ontwikkelen. Bij Toastmasters oefen ik om de week het 'spreken in het openbaar'. Ik evalueer andere sprekers en geef feedback. Daarnaast volg ik het vierde jaar van de opleiding ‘Mens en intuïtie’. Op deze opleiding train ik dicht bij mezelf te blijven en te luisteren naar mijn innerlijke stem. Hierdoor kan ik makkelijker spreken vanuit mijn hart, spreken met impact, omgaan met angsten, rust vinden en inzicht krijgen wat contact met anderen met me doet. Dit geef ik door in mijn coaching en trainingen.