Mirjam Inclusief: de musici.

Mirjam Lammertink schrijft de teksten en de muziek voor Mirjam Inclusief. De pianist Nico Moll is haar vaste begeleider. Zij treden op als duo en met regelmaat speelt er de gastmusicus Wim Essed (contrabas) mee. De bezetting wordt klein gehouden, om de intimiteit en de communicatie tijdens het spelen zoveel mogelijk op te zoeken.

Mirjam Lammertink studeerde aan het conservatorium van Rotterdam. In haar zoektocht naar ‘het gevoel van vrijheid in de muziek’, koos ze voor de richting jazz-zang en studeerde songwriting. Ze trad op met het jazztrio ‘Cattalk’, speelde samen met gitaarlegende Wim Overgaauw, speelde in coverbandjes met o.a. Joost Kroon (‘New Cool Collective’) en nam deel uit het gitaar/zang-duo ‘Two of a kind’. In 2003 stond zij met haar eerste liedjesprogramma op de planken. Hierin combineerde ze al wat haar lief is: jazz, pop, kleinkunst, onder begeleiding van de Rotterdamse bigband en met toppers uit de jazzscene van vandaag. Met 'Mirjam Inclusief' keert zij terug naar de kleine bezetting. Intiem en ingetogen, waarin ze haar ‘gevoel van vrijheid' in de muziek’ gevonden heeft.

Nico Moll studeerde orgel aan het conservatorium in Arnhem en later piano lichte muziek, aan het conservatorium in Utrecht bij Bert v.d. Brink en Jasper van ’t Hof. Hij vervolgde zijn studie in Los Angeles bij de legendarische pianist en arrangeur Clare Fischer. Hij was pianist bij de ‘Pasadena Funk Association’ en trad op door heel Nederland. Ook speelde hij in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Denemarken met de Jazzformatie ‘Emotional Sound’.

Wim Essed is een van de meest toonaangevende (jazz) bassisten in Nederland. Hij is altijd actief geweest op uiteenlopende stijlgebieden en maakte talloze opnamen voor omroepen en platenmaatschappijen met o.a. Toots Thielemans, Red Rodney, Clark Terry, Tony Scott maar bijvoorbeeld ook met Neerlands Hoop, Boudewijn de Groot en Drs.P. Hij is tevens hoofdvakdocent aan de conservatoria van Rotterdam en Zwolle.